latinica  ћирилица
30/05/2024 |  10:47 | Autor: SRNA

Kojić: Sve civilizovane ljude bi trebalo da zanima istina

Federalni mediji atakom na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika žele da priču o imenima 87 lica, koja su živa, a upisana su kao žrtve u Potočarima, okrenu u drugom smjeru, iako bi sve civilizovane ljude trebalo da zanima istina, rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

- Prethodnih dana federalni mediji se bave pitanjem kako se došlo do podataka o 87 lica koja su po evidenciji CIPS-a živa, a njihova imena se nalaze na nišanima u Potočarima kao žrtve lažnog genocida. Ponovo se atakuje na predsjednika Srpske, jer žele da priču okrenu u drugom smjeru pričom da Dodik i njegovi saradnici krše zakone - naveo je Kojić za Srnu.

On je naveo da je istina da se broj ubijenih muslimana na području Srebenice kreće negdje oko 4.000.

- Apelujemo da se koriste sve metode koje bi dovele do istine i do tačnog broja, prije svega, radi budućih pokoljenja jer bez čiste prošlosti nema svijetle budućnosti. Struka i nauka je dokazala da genocida nije bilo, a broj zemalja koje nisu glasale za rezoluciju /o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN/ takođe govori u prilog ove konstatacije - rekao je Kojić.

On je ukazao da je očigledno da Federaciji BiH smeta svaka istina koja im ne ide u prilog, jer mnoga udruženja, pojedinci i političari žive od tog lažnog mita, pa bi sada dodatno da optuže Dodika i njegove saradnike zbog iznošenja činjenica.

- Svi su nijemi na poruke koje šalju predstavnici muslimanskih udruženja koji javno poručuju da se nadaju i vjeruju kako će Evropa biti islamska u budućnosti. Tim stvarima treba da se pozabavi sud i tužilaštvo, ali i federalni mediji i političko Sarajevo, a ne napadima na sve one koji iznose istinu - naveo je Kojić.

On je istakao da Srbi jedini u BiH istinski žele istinu, te ocijenio da će rezolucijom o Srebrenici više biti na gubitku oni koji su godinama njegovali lažni mit o lažnom genocidu, jer većina svijeta nije upala u zamku koju su pokušali da podvale Zlatko Lagumdžija, Amerika, Njemačka, Britanija i svi koji su podržali ovu rezoluciju.

- Institucije, pojedince i sve čestite ljude pozivamo da pomognemu istini i da svi oni koji imaju podatke javno pričaju o tome jer budućnosti u ovakvoj BiH nema bez istine i pravde, samo ćemo tavoriti u mulju laži i neistine, a to nije dobro ni za Srbe, ni Muslimane, a ni Hrvate - rekao je Kojić.