latinica  ћирилица
30/05/2024 |  14:56 ⇒ 15:24 | Autor: RTRS

Počeo sedmi Moto fest u Banjaluci (FOTO)

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel danas je i zvanično počeo sedmi Moto fest, koji će u grad na Vrbasu do 1. juna dovesti na hiljade ljubitelja dvotočkaša iz zemlje, regiona ali i inostranstva.
Moto fest Banjaluka - Foto: Ustupljena fotografija
Moto fest BanjalukaFoto: Ustupljena fotografija

- Prvi gosti, dragi prijatelji iz Australije, Srbije i Slovenije, stigli su veče prije zvaničnog početka i smjestili se u festivalski kamp koji je lociran ispred zidina tvrđave Kastel - istakao je Siniša Praštalo, predsjednik Moto kluba "Stršljen", koji je i organizator ovog događaja.

Kako je naveo, sve je spremno za uspješnu realizaciju još jednog Moto festa, a sve posjetioce očekuje bogat i zanimljiv program.

- Danas u 12.00 časova otvoren je Moto sajam, na kojem je ove godine još veći broj izlagača najpoznatijih moto brendova i moto opreme. Očekuju nas i dnevne svirke u bikers korneru gdje će tokom tri dana nastupiti četiri fenomenalna benda - Stringsi / Sevdah Rock Connection / Riff Band / Domino Efekt. Dobre muzike i atmosfere neće nedostajati ni u večernjim satima kada nas tokom tri večeri očekuju nastupi bendova Električni orgazam / Јurica Pađen & Aerodrom / Bombaj Štampa / Mile Kekin / Ateist Rap / Smak+ / DŽa ili Bu / Rok Apoteka /Django & Space Cowboys - naglasio je Praštalo.

On je posebno istakao bogat i sadržajan program koji sve posjetioce očekuje u subotu, 01. juna, kada će se od 11 do 13 časova održati Dječiji Moto fest uz nastup dječijeg hora Vrapčići, te Moto defile u kojem je najavio učešće nekoliko hiljada bajkera, a posebna novina je i Extreme Day World Tour, jedinstvene egzibicije stunt vozača koje do sada nisu realizovane u BiH.

- Za vrijeme ovogodišnjeg Moto festa, biće realizovana humanitarna tombola, za koju smo pripremili bogat nagradni fond, a svi prihodi od tombole biće donirani za izgradnju kuće "Predah" u Banjaluci, za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju - rekao je Praštalo.

Moto fest Banjaluka (Ustupljena fotografija)

On je pozvao sve posjetioce Moto festa da pozovu humanitarni broj 1414 i na taj način doniraju 1 KM za podršku ovoj akciji.

Konferenciji je prisustvovao i Matija Podhraški, jedan od najboljih stunt vozača u Evropi, koji je zadužen za kompletan stunt program koji će se tokom tri dana realizovati na Moto festu.

Podhraški je istakao da će ovogodišnje egzibicije biti zaista posebne i nikada viđene na ovim prostorima.

A velikom broju stuntera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji će se predstaviti učesnicima Moto festa ove godine u okviru posebnog programa Extreme Day World Tour, koji će biti realizovan u subotu, pridružiće se i stunt vozači iz Grčke i Njemačke.

Pres konferenciji prisustvovala je i Јelica Lubura ispred Auto-moto Saveza Republike Srpske, koja je posebno skrenula pažnju na bezbjednost saobraćaja, i pozvala sve posjetioce Moto festa da vode računa u saobraćaju, pridržavaju se saobraćajnih pravila, koriste neophodnu i propisanu opremu, kako radi svoje bezbjednosti, tako i radi bezbjednosti svih ostali učesnika u istom, a sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na našim putevima.

Tihomir Tadić, inspektor za bezbjednost saobraćaja u sektoru policije PU Banjaluka, takođe je uputio apel svim vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi se izbjegli incidenti na putevima.

- PU Banjaluka i MUP Republike Srpske od samog početka su imali dobru saradnju sa organizatorima Moto festa i nije bilo incidenata u realizaciji istoga, a nadamo se i vjerujemo da će tako biti i ove godine - istakao je Tadić.

Naredna tri dana, tvrđava Kastel i banjalučke ulice biće glavno mjesto okupljanja bajkera iz zemlje, regije i inostranstva.

Ulaz za sve bajkere je besplatan.

Za sve one koji žele da budu dio najbolje moto zabave u regiji i uživaju u odličnom koncertnom programu u večernjim satima, ulaznice mogu da kupe na ulazu u tvrđavu Kastel.

Cijena jednodnevne ulaznice je 15 KM.