latinica  ћирилица
30/05/2024 |  17:32 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

Dodik i Јugović o projektima: Razvoj Pala biće nastavljen (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Palama sa načelnikom ove opštine Boškom Јugovićem.
Pale, sastanak - Foto: RTRS
Pale, sastanakFoto: RTRS

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina.

Dodik je rekao da je u Palama realizovano mnogo važnih projekata i da će tako biti i ubuduće, ističući da je razvoj Јahorine, koji je podstakla Vlada Republike Srpske, doveo do stvaranja uslova i za lokalni razvoj.

- Za nas su Pale važna opština. Sada moramo da izgradimo vrtić, završimo muzej, da napravimo plan za sljedeću godinu. Opština je sređena, ima stabilne finansije - rekao je Dodik.

On je rekao da je Olimpijski centar "Јahorina" jedno od najvećih gradilišta u regionu nakon Beograda na vodi.

- Više od milijardu maraka, što javnih, što privatnih sredstava, ulaže se gore i Republika Srpska tome apsolutno posvećuje pažnju - naglasio je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da će će ta stranka u Palama izaći sa svojim kandidatom za načelnika opštine i da ima najozbiljniju namjeru da nastavi kontinuitet načelnikog mjesta, stabilnog stanja u opštini, ne samo političkog nego i ekonomskog, socijalnog i svakog drugog.

- Mi ćemo izaći sa našim kandidatom i tražićemo od koalicionih partnera podršku. Imamo pravo i obavezu da sačuvamao rezultat koji smo učinili. Nikakve druge opcije nećemo razmatrati, ni prihvatiti. Nije prihvatljiva bilo kakva destabilizacija koalicione većine na republičkom nivou. Potrebno je da se okupimo oko jednog kandidata - to je kandidat SNSD-a. Mi ovdje imamo devet odbornika, imamo uspješan rad svih struktura - rekao je Dodik

Јugović je rekao da su razgovarali o infrastrukturnim projektima na području Pala, navodeći da će za neke od njih sredstva biti obezbijeđena iz opštinskog budžeta, a za neke očekuje pomoć Vlade Srpske.

- Opština Pale je, zahvaljujući pomoći Vlade i predsjednika, u posljednjem periodu napredovala, osjeti se to na svakom koraku i moramo nastaviti u tom smjeru. Zato dugujemo zahvalnost predsjedniku za današnju posjetu - rekao je Јugović.

Ćosić je rekao da rekao da je Vlada Srpske, kao i predsjednik Dodik, opredijeljena za razvoj grada Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Srpske prisustvovao je i proslavi prvaka Republike Srpske u košarci - Košarkaškog kluba Јahorina Pale.