latinica  ћирилица
30/05/2024 |  18:46 ⇒ 18:52 | Autor: SRNA

Inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i firma iz Danilovgrada oštetili budžet za 18.000 evra

U okviru policijske akcije kodnog imena "Blinker" podnijete su dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv sedam osoba i jedne firme, saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Policija Crne Gore (foto: arhiva/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Policija Crne Gore (foto: arhiva/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Kako navode iz Uprave policije, sumnja se da su D.K.P, G.B, D.V, M.V, B.M, i DOO "U.V. Vuković" Danilovgrad izvršili više krivičnih djela čijim je izvršenjem nastupila šteta po budžet Crne Gore veća od 18.000 evra.

- Među prijavljenim osobama su i inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji su kako se sumnja, izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja - saopštila je Uprava policije.

Ostala osumnjičena fizička lica terete se za krivična djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, kao i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, dok se firmi "U.V. Vuković" Danilovgrad na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala posumnjali su da su navedeni inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zloupotrijebili svoj službeni položaj i omogućili B.M. dobijanje razvojne premije u stočarstvu za 2023. godinu, iako su znali da nije ostvario pravo.

Oni su na taj način ovom licu omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u ukupnom iznosu od 5.900 evra, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore.

U drugom predmetu su ova lica osumnjičenima D.V. i M.V. i njihovom pravnom licu DOO "U.V. Vuković" Danilovgrad omogućili dobijanje premija u mljekarstvu za pet mjeseci čime su im omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od 12.414 evra, na direktnu štetu budžeta Crne Gore, navode iz Uprave policije.