latinica  ћирилица
30/05/2024 |  19:48 | Autor: SRNA

Nosović: Prioritet - poboljšanje materijalnog položaja

Prioritet u radu Saveza logoraša grada Banjaluka je poboljšanje materijalnog položaja članova, izjavio je predsjednik Saveza Anđelko Nosović.
Anđelko Nosović - Foto: RTRS
Anđelko NosovićFoto: RTRS

On je prije početka redovne Skupštine Saveza logoraša grada Banjaluka rekao da je obezbijeđena banjska rehabilitacija, a da je sada prilika da se krajem juna pošalje jedna grupa najugroženiji članova Saveza na more.

- Uspjeli smo za jednu grupu ljudi da obezbijedimo rehabilitaciju u banji i na moru. Takođe pokušavamo da pomognemo materijalno najugroženijima za lijekove i egzistencijalni opstanak - naglasio je Nosović.

On je naveo da će na današnjoj sjednici biti razmatrani aktuelni problemi i sve ono što može da poboljša položaj ove populacije.

- Pokušaćemo da dogovorimo aktivnosti Saveza logoraša grada Banjaluka u ovoj godini i da analiziramo ono što smo radili u protekom periodu, od Izborne skupštine održane prošle godine - rekao je Nosović.

Nosović, koji je i predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske, rekao je da je srpski narod kroz vijekove stradalni narod koji ima logoraše da svjedoče o patnjama i stradanjima srpskog naroda.

- To se provlači cijeli vijek, maltene svakih 30 do 40 godina smo u situaciji da imamo veliki broj stradalih Srba i veliki broj logoraša koji su svjedoci svega što se dešavalo na ovim prostorima - rekao je Nosović.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u Generalnoj skupštini UN, on je poručio da istorija neće verifikovati nametanje nečega što se nije desilo, što srpski narod nije uradio i praviti od stradalnika "genocidan" narod.

- Mi smo svim silama i svim srcem za odbranu i očuvanje Republike Srpske. Dajemo podršku rukovodstvu Srpske koje se bori da sačuva i prostor i ljude na ovim prostorima, jer ako ne budemo imali Republiku Srpsku nećemo imati slobodu - istakao je Nosović.