latinica  ћирилица
30/05/2024 |  20:51 ⇒ 22:30 | Autor: novosti.rs

Vučić: Nećemo dozvoliti da se Srbija vrati u prošlost

Predsjednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, na završnoj konvenciji koalicije okupljene oko naprednjaka, da se ne smije dozvoliti da se Srbija vrati u pro[lost.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs)

- Ovi izbori nisu laki, zato vas pozivam da izađete svi, jer samo tako nećemo dozovoliti da se Srbija vrati u prošlost, u prošlost korupcije, kriminala, katančenja fabrika. Hoćemo budućnost za našu djecu, veće plate i penzije, nove fabrike i investicije, da čuvamo na srpski ponos i dostojanstvo. Hoćemo da budemo svoj na svome- rekao je Vučić.

Moramo, da čuvamo, dodaoje Vučić, jedinu Srbiju jer drugu otadžbinu nemamo.

- Rođen sam i cijeli život živim u Beogradu, to nisam smatrao ni za prednost ni manu. Iako djeluju razjedinjeni, svi zajedno dan poslije izbora biće ujedinjeni u želji da promijene tok u kom Srbija ide. Da nas vrate u prošlost, da imamo stotine otupštenih, da nam oduzmu dostojanstvo, a da pronalaze krivca u nekom drugom. Između svih njihovih lista nema razlike. Biće ujedinjeni u mržnji protiv napretka Srbije... I danas kada njihovi urednici i novinari kažu da će me valjda streljati zaboravljaju jednu stvar, da se nisam uplašio ni mnogo snažnijih. Plašim se samo Boga i svoga naroda, plašim se vaše sile... Oni koji kažu kako će da streljaju nekog to je valjda podrazumijevajuće, moje pitanje za njih je zbog čega? Јer ste svaku fabriku u Nišu uništili i zatvorili? Znate li ljudi, da baš kao što su neki od mojih prethodnika već rekli, dosta sam vremena proveo u Nišu, svaki put kad sam dolazio dolazili su mi ljudi koji nisu dobili svoje plate u periodu kada su oni vladali... Sada kažem tim radnicima, nastavićemo da razgovaramo i dogovorićeemo kako da 1,7 milijardi isplatimo Nišlijama koje DOS-ovci i ovi koji su bili sa njima nisu isplatili narodu - rekao je Vučić.

Kako je rekao ni on do kraja nije zadovoljan sa stanjem danas, ali da ne sumnja da bi opozicija za čas Srbiju vratila u prošlost.

- Odluka u nedjelju je odluka ozbiljnosti, tiče se vaših roditelja, djece, supružnika, to nije odluka ovaj je ljepše rekao, a ovaj mi se nije dopao. To je odluka ko ima plan i program. Njihov je plan kako će neke od nas da streljaju, da progone, a naš plan tiče se Srbije i njenog napretka, a njihov kako će oni do fotelje da se dočepaju - rekao je Vučić.

Napomenuo je da osam investitora doveo u Niš. Napomenuo je i brojne izgrađene auto-puteve, te da obilaznica oko Niša željezničkoj uskoro kreće sa izgradnjom, te da se radi brza pruga Niš-Beograd. To će kako je rekao da doprinese razvoju cijele države, ali i povećanju plata, koja je za 150 puta veća nego u doba vladavine opozicije.

Predsjednik Srbije je rekao da će priznati poraz ukoliko izgubi na izborima u nedjelju, te da bi ga najviše pogodilo to da u Nišu lista ne odnese pobjedu.

foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

- Imamo ogromne planove. 60 miliona evra ćemo da uložimo u Čair, sve projekte objedinjujemo i pre kraja godine krećemo u izgradnju Čaira. U izgradnju porodilišta odmah uz KC, jer su najteži uslovi za porodilje. To krećemo brzo, papirologija je gotova. Hoću da kažem i da je budžet grada duplo veći nego pre 10 godina, ali da cijeli budžet nije dovoljan za zaobilaznicu. Kad kažu "Srbija je zaboravila Niš" kao prvo ne govore istinu, a drugo je da mi nismo razgovarali sa ljudima zato ti Dale moraš da razgovaraš. Ne možemo uvijek sve da ispunimo. Imali smo problem, valjda svi krenu da štrajkuju kad se javi problem... oko brzog broda, primio sam te ljude razgovarali smo više puta, ali smo našli rješenje. Kad razgovarate sa ljudima može i mora da se pronađe rješenje, a ne tašna, mašna i baš me briga za ljude. Nišu je potrebna Srbija više nego bilo kom drugom gradu, mi ćemo nastaviti da pomažemo i niko nas od toga odvojiti neće - rekao je Vučić.

Pomenuo je da zna da je sve do njih, i da neće za nikog uputiti ni jednu ružnu riječ, te dodao da ukoliko su svi zajedno "samo nebo je granica".

- Znam da je sve do nas, znam da je sve do vas. I Niš može da ima prosječnu platu veću od 1.400 evra do kraja 2027. godine.

Upitao je šta će da urade ti koji samo kritikuju?

- Šta će da urade... pa ništa. Streljaće Vučića, vas će da progone, drugi mjesec neće znati šta da rade pa će krenuti u katančenje fabrika... Nismo imali dovoljno vremena da se obratimo svakom čovjveku, ja sam se zbog svega u Njujorku priključio malo kasnije, ali hoću da vam zahavalim za podršku. Hoću svima da se zahvalim na podršci koju ste nam pružili tokom borbe u Njujorku i hoću da znate da ćemo svoju zemlju da čuvamo, i znam da ćemo ovde kod vas da imamo podršku. Da kažem da znate da ćemo svoju zemlju da čuvamo, i KiM u Srbiji i svoje nacionale interese. Drage dame da vam se zahvalim na ljubavi i podršci koju ste pružali tokom svih ovih godina, znam koliko ste odgovorne, zbog vas ćemo voditi više računa. Znamo koliko želite mir i stabilnost, i uvijek ćemo voditi računa o tome i havla vam na svemu. Vama draga djeco, mladi ljudi, naš je posao da ostanete u ovoj zemlji da se borite za Srbiju, da vidite budućnost za sebe i svoje porodice, svoju djecu ovdje u Srbiji, nastavićemo da se borimo. Ovi izbori nisu laki, zato vas pozivam da izađete svi, jer samo tako nećemo dozovoliti da se Srbija vrati u prošlost, u prošlost korupcije, kriminala, katančenja fabrika. Hoćemo budućnost za našu djecu, veće plate i pezije, nove fabrike i investicije, da čuvamo na srpski ponos i dostojanstvo. Hoćemo da budemo svoj na svome, da čuvamo jedinu Srbiju jer drugu otadžbinu nemamo. Hvala vam Nišlije, biće teška utakmica u Nišu, ali zato vas pozivam da ih pobijedimo u nedelju - zaključio je Vučić.

Da, dodaje Vučić, ih pobijedimo pošteno i dokažemo da Srbija hoće naprijed.

- Srbija hoće budućnost, da Srbija i Niš vide svoje sutra. Hvala vam za ogromnu ljubav i podršku, sve najbolje vam želim i vašim porodicama. Živjela Srbija, za Niš sutra za Srbiju sutra, hvala vam najljepše - rekao je Vučić.