latinica  ћирилица
30/05/2024 |  22:04 ⇒ 22:26 | Autor: RTRS

Savez logoraša: Podrška rukovodstvu u očuvanju Srpske

Savez logoraša Republike Srpske pružio je podršku rukovodstvu Srpske u njenom očuvanju.
Savez logoraša - Foto: RTRS
Savez logorašaFoto: RTRS

Uoči sjednice Skupštine Saveza logoraša grada Banjaluka, poručili su da onaj ko ne zna šta znači nemati slobodu, ne može ni cijeniti Republiku Srpsku i srpski narod.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović rekao je da je srpski narod kroz vijekove stradalni narod koji ima logoraše da svjedoče o patnjama i stradanjima srpskog naroda.

- To se provlači cijeli vijek, maltene svakih 30 do 40 godina smo u situaciji da imamo veliki broj stradalih Srba i veliki broj logoraša koji su svjedoci svega što se dešavalo na ovim prostorima - rekao je Nosović.

Kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u Generalnoj skupštini UN, on je rekao da istorija neće verifikovati nametanje nečega što se nije desilo, što srpski narod nije uradio i praviti od stradalnika "genocidan" narod.

- Mi smo svim silama i svim srcem za odbranu i očuvanje Republike Srpske. Dajemo podršku rukovodstvu Srpske koje se bori da sačuva i prostor i ljude na ovim prostorima, jer ako ne budemo imali Republiku Srpsku nećemo imati slobodu - naglasio je Nosović.