latinica  ћирилица
02/06/2024 |  21:42 ⇒ 23:32 | Autor: Agencije

Vučić: Hvala na ogromnoj podršci, ljubavi i požrtvovanju; Ovo je zalog za uspješniju budućnost (FOTO/VIDEO)

U Beogradu ćemo imati 63 odbornička mandata, naša lista imaće 52 odsto glasova od onih koji su izašli, to je nevjerovatna pobjeda, ubjedljiva pobjeda i u Novom Sadu, naveo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
SNS (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
SNS (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

- Više od godinu dana trajali su stravični pritisci vezani za izbore.  Većinu smo imali i poslije 17. decembra u Beogradu. Ali smo smatrali da to nije dovoljan legitimitet jer neki drugi nisu željeli da prave koaliciju sa nama. Sada ćemo imali 62 ili 63 mandata, umjesto 54 koliko je bilo u decembru - dodao je on. 

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Najubjedljivija pobjeda je u Pećincima, gdje smo na izlaznost od 78 odsto osvojili 86 odsto glasova, što je gotovo nevjerovatno. Želim da čestitam, uz čestitke Aleksandru Šapiću, želim da čestitam profesorki Turkulov, jer takva pobjeda u Novom Sadu, gdje smo osvojili 45 mandata i dobili skoro 53 odsto glasova - rekao je Vučić.

On je naglasio da je to bilo značajno, posebno imajući u vidu da je opozicija u Novom Sadu izašla u dvije ili tri kolone, a da je izlaznost bila dobra, 50 odsto.

- U Nišu, kao što smo i očekivali, bila je najteža politička utakmica. Ono što je važno, to je da ljudi u Nišu imati većinu za vjerovatno tri mandata više, ukupno 32 mandata, 31 je potreban za većinu - rekao je Vučić.

Dodao je da će njegov prijedlog predsjedniku Srpske napredne stranke biti da se razgovara i da se vidi kako i na koji način da se problemi u tom gradu u budućnosti rešavaju, jer je lista grupe građana, a to nisu bile opozicione političke stranke, već lista doktora Milića, koja je dobila čak 23 odsto glasova.

- To je ogroman broj glasova. I to ni na koji način ne osporavamo i ne smijemo da ne pokažemo poštovanje - zaključio je Vučić.

On je naveo da su nevjerovatni uspjesi i rezultati posebno u opštinama na sjeveru Vojvodine.

- Gotovo je nevjerovatno da je naša lista dobila nezamislivih 50 odsto u Subotici, možda je to i čudesniji veći rezultat od ovoga u Novom Sadu. A naši partneri Savez Vojvođanskih Mađara 27 odsto glasova - rekao je Vučić.

Dodao je da su svuda u Vojvodini, u Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici osvojili preko 63 odsto glasova.

Što se Beograda tiče, Vučić je rekao da su sigurno pobijedili u 15 od 17 opština i da je još uvijek neizvijesno u dvije opštine.

- Predstoji nam težak rad i mnogo problema. Očekuje nas teško vrijeme, užasno teško vijeme za koje nismo ni krivi, ni zaslužni, a biće samo teže. Moramo da čuvamo svoju zemlju, mir i svoju slobodu. Želim da se zahvalim građanima Srbije na ogromnoj podršci, ljubavi i požrtvovanju. To je zalog za uspješniju budućnost - poručio je Vučić.