latinica  ћирилица
03/06/2024 |  11:13 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Protest autoprevoznika i špeditera u Karakaju (FOTO/VIDEO)

U Karakaju, kod Zvornika, održan je protest autoprevoznika i špeditera koji su, zbog zatvaranja graničnog prelaza "Mali Zvornik - Karakaj", usljed oštećenja na mostu za vozila teža od pet tona, prinuđeni da koriste alternativne prelaze što iziskuje dodatne troškove.
Karakaj - protesti - Foto: RTRS
Karakaj - protestiFoto: RTRS

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem, odustali su od ranije najavljene blokade magistralnog putnog pravca Bijeljina - Zvornik-Bratunac.

- Tender za sanaciju mosta u Karakaju kao i mosta u Šepku očekuje se da se raspiše ovih dana, procjena je da bi to trajalo dva-dva i po mjeseca sam tender, i onda par mjeseci rekonstrukcije kompletnog mosta u Karakaju i onda i u Šepku - istakao je Ivanović.

Predstavnik špeditera i privrednika Zvornik Slavko Mijatović dodao je da do 8. aprila, od kada je most zatvoren, cirkulisalo 400-600 kamiona s obje strane, a danas po zatvaranju mosta je taj broj sišao na ukupno 12 komada.

- Imamo sada 10. juna jedan sastanak ovdje u Zvorniku, to je zasluga gradonačelnika, da se potvrdi puštanje mosta Šepak, što e nama izuzetno poslije ovoga svega. Obećano je, čekaćemo do tada. 10. juna, ako ne bude dogovoreno ništa i ne ispune obećanje, onda idemo radikalno - dodao je predstavnik udruženje autoprevoznika Zvornik Spomenko Parić.