latinica  ћирилица
04/06/2024 |  16:25 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Ušakov potvrdio: Kontakti Putina i Dodika postaju tradicija

Kontakti predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika postaju tradicija, izjavio je pomoćnik u Kremlju Јurij Ušakov.
Milorad Dodik i Vladimir Putin (foto: arhiva/EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Milorad Dodik i Vladimir Putin (foto: arhiva/EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

- Јoš jedan kontakt predsjednika Vladimira Putina postaje tradicionalan. To je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Putin se sa njim sastao relativno skoro, bilo je to u februaru ove godine, u okviru međunarodnih sportskih igara "Igre budućnosti u Kazanju" - rekao je Ušakov uoči Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Putin i Dodik razgovaraće o situaciji u BiH i rezoluciji Generalne skupštine UN o Srebrenici, istakao je Ušakov.

- Razgovaraćemo, naravno, o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, situaciji na Balkanu u cjelini, pitanjima koja se odnose na bilateralne odnose, naravno da ćemo se dotaći i rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici od 23. maja - rekao je Ušakov, prenose RIA Novosti.

Brojne delegacije iz više od 130 zemalja pristižu u Sankt Peterburg gdje će sutra biti otvoren Međunarodni ekonomski forum.

Za Međunarodni ekonomski forum do sada se prijavilo više od 17.000 učesnika, ali i 3.400 predstavnika svjetskih medija. Na Forumu je najavljeno prisustvo delegacije Republike Srpske sa Dodikom na čelu, koji godinama učestvuje na ovom skupu.