latinica  ћирилица
05/06/2024 |  09:48 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Dvije Prijedorčanke dio tima Srpske u stonom tenisu za Igre BRIKS-a (VIDEO)

Sportisti iz Republike Srpske nastupiće pod svojom zastavom na Sportskim igrama BRIKS-a, koje će biti održane u ruskom Kazanju od 11. do 23. juna.
Stoni tenis - Foto: RTRS
Stoni tenisFoto: RTRS

Na petim Igrama BRIKS-a učešće je potvrdilo 97 zemalja, a takmičiće se u 27 sportova.

Republiku Srpsku u stonom tenisu u Kazanju predstavljaće devet takmičara, pet u muškoj i četiri u ženskoj. Među njima su i dvije članice Stonotniskog kluba "Prijedor".

Dvadesetogodišnja Marija Gnjatović jedna je od najboljih stonoteniserki Srpske i BiH.

- Moji najbolji rezultati su treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u dublu, treće mjesto na Balkanskom prvenstvu ekipno sa reprezentacijom BiH u konkurenciji juniorki i treće mjesto na ITTF turniru u okviru Svjetske federacije, isto treće mjesto u dublu - kaže Gnjatovićeva.

Ističe da joj je velika čast da predstavlja Srpsku na tako velikom takmičnju, kao što su Igre BRIKS-a.

- Učešće na ovim igrama predstavlja veliko iskustvo za mene i važno je za dalji tok moje karijere. Naravno, sada nemam velika očekivanja, ali bitno je da se pokažemo dobro i da odigramo dobre partije. Navedeno je da će sigurno biti preko 20 reprezentacija. Tu su Brazil, Kina, Јapan, Indija... dakle biće jako dobrih igrača - naglašava Gnjatovićeva.

Uz nju, Srpsku će predstavljati i iskusna Miljana Velaula. U karijeri je, između ostalog, sedam puta uzastopno osvajala Premijer ligu BiH, a Kup pet puta. Učestvovala je na najvećim međunarodnim takmičenjima u reprezentaciji BiH. Ovo je prvi put da predstavlja Srpsku.

- Za svojih 30 godina bavljenja ovim sportom prvi put učestvujem za reprezentaciju Republike Srpske, za mene to ima veliki emotivni značaj. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, da Republiku Srpsku predstavimo u najboljem mogućem svjetlu. Јako je veliki izazov i meni je drago što se ponovo vraćam na svjetsku scenu, s obzirom da sam već nastupala na tako velikim turnirima. Јako se radujem i sa pozitivnom tremom iščekujem taj turnir - kaže ona.

Iz prijedorskog kluba je i selektor ženske reprezentacije Slavko Antonić. Za medicinski dio zaudužen je Marko Antonić, a službena osoba tima je Bojan Mršić, koji je i sekretar Stonoteniskog saveza.

- Za naše takmičare ovo će biti veliki uspjeh, biće nam zadovoljstvo da predstavnjamo Republiku Srpsku. Dugo već nismo nastupali kao seniorska reprezentacija Republike Srpske na nekom takmičenju, ovo je jedno veliko takmičenje, može se porediti sa Univerzijadom, jedana velika organizacija - kaže Mršić.

I Antonić kaže da je čast i zadovoljstvo biti dio reprezentacije Republike Srpske i dodaje da će znanjem i trudom nastojati da doprinu što boljim rezultatima.

- Mi smo ambasadori našeg grada i trudićemo se da predstavimo i naš grad i našu državu u što boljem svjetlu - naglašava Antonić.

Osim Prijedorčana, u reprezntaciji Srpske biće i stonoteniseri iz Banjaluke, Kotor Varoša i Foče. Takmičiće se u pojedinačnoj i ekipnoj muškoj i ženskoj konkurenciji.