latinica  ћирилица
05/06/2024 |  14:18 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Stonoteniser Damjan Marković iz Foče uveliko se priprema za Igre BRIKS (VIDEO)

U reprezentaciji Srpske za učešće na Igrama BRIKS-a je i fočanski stonoteniser Damjan Marković, koji se uveliko priprema za ovo prestižno sportsko takmičenje.
Damjan Marković - Foto: RTRS
Damjan MarkovićFoto: RTRS

Učešće, sa četiri hiljade i više stranih sportista koji će se u dvadeset sedam sportskih diciplina takmičiti na Igrama BRIKS-a u Kazanju, za Fočaka Damjana Markovića je nakon dvadesetjednogodišnje stonoteniserske karijere velika čast.

Damjan Marković stonoteniser, član reprezentacije Republike Srpske na Igrama BRIKS-a u Kazanju kaže da sama činjenica da se te igre održavaju u Rusiji je veliki izazov i da je član reprezenatcija Republike Srpske, to je kako kaže najznačajnija stavka u njegovoj karijeri.

Kapiten muške selekcije Stonoteniskog kluba "Perućica" Damjan Marković prošle godine predvodio je saigrače u osvajanju Prve lige Republike Srpske, čime su izborili plasman u Premijer ligu.

Najbolji je sportista Foče, a "Perućica" sportski kolektiv. Odatle i disciplina na održavanju kondicije za veliko takmičenje.

- Nakon toga određena je taktičko tehnička priprema na stolu uz neke vježbe servisa i taktiku, pripremamo se za nastupajuće mečeve - kaže on.

Igre BRIKS-a u Kazanju biće održane od 12. do 23. juna.