latinica  ћирилица
06/06/2024 |  07:32 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Danijel i Kristijan Ekošarkaši iz Modriče na igrama BRIKS-a (VIDEO)

Na igrama BRIKS-a, koje počinju 12. juna u ruskom gradu Kazanju, učestvovaće 97 zemalja, a sportisti će se takmičiti u 27 sportskih disciplina.
Ekošarkaši - Foto: RTRS
EkošarkašiFoto: RTRS

Među sportistima iz Republike Srpske, koji putuju na igre BRIKS-a su i igrači Ekošarke Danijel Ilić i Kristijan Vetmić. Članovi su Esport kluba iz Modriče.

Od malih nogu Danijel Ilić igra igrice. Prije godinu dana ta igra dostigla je profesionalni nivo. Sada se priprema da kao jedan od najboljih u Republici Srpskoj učestvuje na smotri BRIKS sportova u Kazanju, u Rusiji. Takmičiće se u košarci.

Njegov kolega Kristijan Ilić takođe će put Kazanja. Da bi se neko našao tamo morao je da se dokaže kroz mnoga takmičenja, ali i sate i sate treninga svakog dana. To što će biti među najboljima na svijetu dovoljno govori o njemu.

E sport zajednica u Republici Srpskoj sve je brojnija. Prije dvije godine esport je dobio status kao i svi tradicionalni sportovi. Takmiče se u regionalnoj eAdreaticLeague.

U Republici Srpskoj djeluje četiri esport kluba, u kojima više od 50 igrača profesionalno igra igrice. Јedan od njih je u Modriči.

- Ovdje u našim prostorijama nalazi se studio koji je jedinstven u ovom dijelu Evrope. Nama je posebna čast i velika je stvar što učestvujemo na igrama - naveo je Goran Kuzmić predsjednik E sport saveza Republike Srpske.

U savezu su ponosni na svoje reprezentativce . Dobili su podršku od resornog ministarstva ali i predsjednika Srpske. Očekuju dobar rezultat, uvjereni da su u svijetu košarke među najboljima.

ESport je skup , ali i profitabilan. Gejmer može biti svako, ali samo pravi zaljubljenici u igrice dostignu nivo koji vodi do profesionalnosti. Za to treba mnogo truda, rada, strpljenja, kao i u svakom sportu. Kristijan i Danijel kažu da sve to imaju. Јoš da im u Rusiji koncentracija bude na najvišem nivou, stići će i nagrada , kojoj se nadaju.