latinica  ћирилица
06/06/2024 |  20:08 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Na igrama BRIKS-a učestvovaće i 10 karatista iz Srpske (VIDEO)

Na igrama BRIKS-a, koje počinju 12. juna u ruskom gradu Kazanju, učestvovaće 97 zemalja a sportisti će se takmičiti u 27 sportskih disciplina. Republiku Srpsku u karateu će predstavljati 10 boraca.
Karate - Foto: RTRS
KarateFoto: RTRS

Ok karatista tradicionalno se očekuje možda i najviše jer su nas u prošlosti na to navikli.

Republiku Srpsku će u Kazanju predstavljati 10 takmičara. Miloš Dejanović je jedan od takmičara og kojeg se očekuje mnogo. Iza njega je Evropsko prvenstvo u Zadru te dva ciklusa priprema sa selekcijom Srpske. Spreman je za igre i obećava maksimum.

Milan Dabić će se takmičiti u juniorskoj konkurenciji. Pripreme je podredio takmičenju u prestonici Republike Tatarstan. Sa puno optimizma sprema se put Rusije, a poslednju provjeru forme imaće za vikend kada je na programu šampionat BiH.

Miroljub Kremenović prošao je kao takmičar i trener sva velika evropska i svjetska takmičenja. Vraćao se okićen medaljama. Zna šta očekuje takmičare i vjeruje da će nas karatisti opet obradovati.

Sportske igre BRIKS-a biće održane od 11. do 23. juna, a učešće je potvrdilo 97 zemalja. Domaćini očekuju više od četiri hiljade sportista.