latinica  ћирилица
07/06/2024 |  10:34 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Dodik i Minihanov potpisali protokol o saradnji Srpske i Tatarstana (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i šef ruske Republike Tatarstan Rustam Minihanov potpisali danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji Srpske i Tatarstana.
Potpisivanje protokola o saradnji - Foto: RTRS
Potpisivanje protokola o saradnjiFoto: RTRS

Dodik i Minihanov su potpisali protokol o saradnji Republike Srpske i Republike Tatasrstan o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i kulturno-humanitarnoj saradnji.

Ovom prilikom, Minihanov je istakao da su ponosni što imaji ovakve prijatelje, te da im je drago što se odnosi unaprijeđuju.

Foto: RTRS

 - Raduje činjenica što naši sportisti idu na ove igre, a vjerujem da ćemo imati priliku da kao Republika Srpska prisustvujemo plenarnom zasjedanju BRIKSA-a - rekao je Dodik.

On smatra da bi to bila velika čast, jer je BRIKS najznačajniji forum.

Dodik kaže da je za privrednike iz Republike Srpske značajno što je Tatarstan lider u IT sektoru i ima značajnu industriju.

On je naveo da se čuo i sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom koji je prijatelj Republike Srpske, te da će se danas sastati sa bankarima, važnim ljudima iz poslovnog sektora koji nisu iz Rusije, biti na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma, ali i razgovarati sa vlasnicima Rafinerije nafte u Brodu o mogućnostima nastavka saradnje u, kako je naveo, teškim uslovima zbog nepravednih zapadnih sankcija uvedenih Rusiji.

Dodik je iskoristio priliku, da Minihanova pozove da dođe u Republiku Srpsku, te da posjeti Banjaluku prvom prilikom.

Foto: RTRS

- Naše ekipe dolaze na igre BRIKS-a u Kazanj i drago nam je da i u toj oblasti unaprijeđujemo saradnju - dodao je Dodik.