latinica  ћирилица
07/06/2024 |  18:31 ⇒ 22:31 | Autor: RTRS

Cvijanović: Ponosna sam na bratstvo i zajedničke veze Srpske i Srbije (VIDEO)

Ponosna sam na bratstvo i zajedničke veze Republike Srpske i Srbije i sve ono što nas povezuje, izjavila je srpski član Predsjedništa BiH Željka Cvijanović, gostujući u emisiji "Oko" RTS televizije.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je naglasila da je ono praktično uvijek najvažnije, ali i da svako spajanje nosi i simboliku.

- Svaki most i svaki zajednički projekat nosi i tu veliku simboliku. Mi smo na to uvijek ponosni. Danas je bio, da tako kažem, početak ovog našeg velikog Svesrpskog sabora - rekla je Cvijanović.

Cvijanovićeva je navela da je ponosna na bratstvo i zajedničke veze Republike Srpske i Srbije i sve što ih povezuje.

- Putem ovih projekata vidimo da je ta veza za budućnost čvrsta, jaka, i da je nešto što opređeljuje naše odnose. I ništa prirodnije za mene nego da smo se tu sreli i na taj način počeli saborovanje, pokazali da smo ne samo saobraćajnim komunikacijama povezani i da ćemo biti još više povezani, nego što na taj način pokazujemo šta to znači u praktičnom smislu za građane, turiste, privrednike, za sve njih daleko bolje i jednostavnije nego do sada - navela je Cvijanović.

Ona je naglasila da ovo u regionalnom smislu pokazuje da je Srbija veliki igrač.

- To sam komentarisala danas kad sam gledala kartu sa urađenim radovima, onim koji su u pripremi, koji se odvijaju, to je bilo impresivno. Bila sam ponosna na ono što jeste Srbija - rekla je Cvijanović.

Govoreći o deklaraciji koja će biti usvojena na Saboru, Cvijanovićeva je rekla da će u njoj Republika Srpska i Srbija pokazati svoju opredijeljenost za očuvanje međunarodnog prava, odnosno Dejtonskog sporazuma.

- On je verifikovao poziciju Republike Srpske sa svim njenim ustavnim nadležnostima, kapacitetima, institucionalnim sposobnostima - objasnila je Cvijanović.

Podsjetimo, uoči Svesrpskog sabora na graničnom prelazu Rača premijer Srbije Miloš Vučević i predsjednik Narodne Skupštine Ana Brnabić dočekali su srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, predsjednika NSRS Nenada Stevandića i premijera Srpske Radovana Viškovića.