latinica  ћирилица
08/06/2024 |  08:51 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

UŽIVO - Prvi Svesrpski sabor - specijalna emisija RTS-a i RTRS-a

U Beogradu će danas biti održan prvi svesrpski sabor pod nazivom "Јedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska”.
Specijalni program - Foto: RTRS
Specijalni programFoto: RTRS

Naša televizija je sa Radio televizijom Srbije pripremila specijalni program o svim događanjima tokom Svesrpskog sabora.

Prenos i na našem portalu.

Gosti u studiju su istoričari Predrag Marković i Rade Ristanović, ekonomista Goran Nikolić i politički analitičar Aleksandar Mitić.

Specijalnu emisiju u studiju RTS-a u Begradu vodiće urednik Biljana Radulović (RTS) i naš Aleksandar Crkvenjaš.

Pratićemo i moleban iz Hrama Svetog Save koji predvodi patrijarh srpski Porfirije.

Tokom cijelog dana planiran je niz značajnih događaja u kojima će učestvovati najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije, predsjednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, premijeri Radovan Višković i Miloš Vučević, srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović predsjednici skupština Nenad Stevandić i Ana Brnabić, ministri, predstavnici Srba iz regiona i velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

U 11.00 časova planiran je sastanak predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika narodnih skupština Republike Srbije Ane Brnabić i Republike Srpske Nenada Stevandića, predsjednika vlada Srbije Miloša Vučevića i Republike Srpske Radovana Viškovića i patrijarha srpskog Porfirija.

Tačno u podne biće održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske u prisustvu dvojice predsjednika i crkvenih velikodostojnika.

U 13.00 planirana je razmjena potpisanih dokumenata u prisustvu predsjednika Srbije i Republike Srpske, a potom ćemo čuti i izjave za medije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

U Domu garde na Topčideru u 14.00 časova predsjednici Republike Srbije i Republike Srpske sa resornim ministrima obići će veterane iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Centralno obilježavanje manifestacije "Јedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska" počinje u 17.00 časova na Trgu Republike, umjetničkim programom u kome će učestvovati više od tri hiljade umjetnika.

Predsjednici Republike Srbije i Republike Srpske sa resornim ministrima obići će poslije i Narodni muzej, a cjelodnevni program završava koktelom na krovu TC Galerija i vatrometom iz Parka Republike Srpske, na lijevoj obali Save.