latinica  ћирилица
08/06/2024 |  13:48 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Razmijenjeni potpisani dokumenti koji će znatno unaprijediti odnose Srpske i Srbije (FOTO/VIDEO)

Razmena potpisanih dokumenata završena je danas u okviru Prvog svesrpskog sabora "Јedan narod, jedan sabora - Srbija i Srpska" a tom svečanom činu prisustvovali su i predsjednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.
Razmjena dokumenata - Foto: RTRS
Razmjena dokumenataFoto: RTRS

Dokumenta su razmijenili ministri u obe vlade.

Razmjena dokumenata (Foto: RTRS)

Memorandum o saradnji između ministarstava uprave i lokalne samouprave Srbije i Republike Srpske razmijenili su resorni ministri Јelena Žarić–Kovačević i Senka Јujić.

Memorandum između ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Republike Srpske o saradnji u oblasti agrarnih plaćanja razmijenili su ministri Aleksandar Martinović i Savo Minić.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva kulture Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske o saradnji u oblasti filmske umjetnosti i drugog audio-vizuelnog stvaralaštva razmijenili su savjetnik ministra Srbije i Željka Stojičić.

Razmjena dokumenata (Foto: RTRS)

Sporazum o saradnji između Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske razmjenile su ministri Milica Đurđević Stamenkovski i Selma Čabrić.

Memorandum o saradnji Vlada Srbije i Republike Srpske radi jačanja veza pripadnika srpske dijaspore sa Srbijom i Republikom Srpskom razmijenili su ministar bez portfelja Đorđe Milićević i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić.

Memorandum o zaštiti zajedničkih trgovinskih interesa između Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske razmijenili su ministri Tomislav Momirović i Denis Šulić.

Savjetnik predsjednika Srbije Branka Đukić i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić potpisale su i ugovor o donaciji knjiga dr Slobodana Ristanovića.

Razmjena dokumenata uslijedila je nakon zajedničke sjednice vlada Srbije i Srpske, a na kojoj su govorili i dvojica predsjednika i patrijarh Porfirije.