latinica  ћирилица
09/06/2024 |  11:42 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Kozarska Dubica: Objekat u vlasništvu kompanije Cepter biće adaptiran u vrtić (FOTO/VIDEO)

U Kozarskoj Dubici organizovana je primopredaja objekta u vlasništvu kompanije Cepter, koji je Zadužbina "Filip Cepter" poklonila ovoj opštini.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Objekat, na ulazu u Kozarsku Dubicu, trebalo bi da bude adaptiran u vrtić. Primopredaji je prisustvovao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Cepter je rekao da mu je čast i privilegija da može da na neograničeno vrijeme ustupi djeci Kozarske Dubice objekat za vrtić koji će moći da primi do 300 djece.

- Tu smo da im donesemo i promovišemo i neke nove vrijednosti i radujem se samom početku. Radujem se onima koji su objekat prihvatili - rekao je Cepter.

Dodik u Kozarskoj Dubici (foto: RTRS)

Dodik je ukazao na emotivnu vezanost Filipa Cepters za rodno mjesto i zahvalio mu za ideju i spremnost da da na korištenje jedan takav objekat koji će biti dograđen za 300 djece.

- To znači da je trajno riješeno pitanje smještaja djece u vrtiću ovdje u Dubici - rekao je Dodik.

On je najavio da će biti uređena infrastruktura oko objekta i napravljen kružni tok, a da će iz republičkih izvora biti obezbijeđen novac za adaptaciju objekta i nabavku odgovarajućih sadržaja kako bi vrtić što prije počeo sa radom.

Otkrivanje spomen -ploče na objektu koji će biti vrtić (foto: RTRS)

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je riječ o velikoj donaciji kompanije "Cepter" s obzirom da godinama postoji problem sa nedostatkom kapaciteta u postojećim vrtićima u koje ne može da se upiše više od 50 odsto djece.

Objekat Cepter u Kozarskoj Dubici (Foto: RTRS)

Dodik u Kozarskoj Dubici (foto: RTRS)

Djeca u Kozarskoj Dubici (foto: RTRS)