latinica  ћирилица
09/06/2024 |  14:13 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Kojić: Svesrpski sabor pokazao da Srbe nikakve rezolucije ne mogu predstaviti genocidnim

Svesrpski sabor pokazao je da Srbi sa obje strane Drine dišu kao jedan, da su svjesni svih izazova i da ih nikakve rezolucije ne mogu predstaviti genocidnim, ocijenio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Kojić je rekao Srni da se juče još jednom pokazalo da je Drina kičma srpskog naroda, a ne granica.

Prema njegovim riječima, pokazalo se da srpski narod nikakve rezolucije ne mogu predstaviti svijetu kako drugi žele jer Srbi nisu genocidni.

- Izuzetno nas raduje što će Srbija i Republika Srpska zajedno graditi dva spomenika koja će prezentovati istinu o našem stradanju i genocidu koji smo preživjeli u prošlosti, ali i nastaviti zajedničkim snagama na dokazivanju istine o stradanju Srba u Odbrambeno-otadžbinskom ratu - istakao je Kojić.

Raduje, kaže i to, što će učenici iz Srbije na ekskurzije dolaziti u Republiku Srpsku i imati priliku da obiđu mnoga stratišta i čuju istinu o stradanju svojih sunarodnika.

Kojić je naglasio da mu je čast što su imali priliku da lično zahvaliti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za sve ono što je uradio za Republiku Srpsku i srpski narod, pogotovo kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici.

- Posebnu zahvalnost dugujemo predsjediku Skupštine Ani Brnabić koja nas je ugostila i pružila nam podršku u našem daljem radu, te nam čvrsto obećala da su njena vrata širom otvorena za porodice srpskih žrtava - naveo je Kojić.

Ovo je bila prilika i da porodice poginulih i nestali razgovaraju sa poslanicima Skupštine Srbije i Crne Gore, koje su pozvali da prisustvuju centralnom obilježavanju stradanja Srba u Srednjem Podrinju 6. jula.