latinica  ћирилица
09/06/2024 |  16:14 ⇒ 16:18 | Autor: SRNA

SNS: Konakovićeve otrovne strijele podgrijavaju stare netrpeljivosti

Srpska napredna stranka saopštila je da predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković svojim izjavama u vezi sa Deklaracijom sa Svesrpskog sabora otkriva animozitet prema Srbima, kao i da njegove otrovne strijele vode samo ka političkim sukobima i podgrijavaju stare netrpeljivosti.
Svesrpski sabor, Beograd - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Svesrpski sabor, BeogradFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Iz SNS-a su istakli da Konaković otkriva lični animozitet prema svemu srpskom, nepoštovanje naroda koji žive u BiH i pokušaj da se Srbija i Srpska označe kao faktori nestabilnosti.

Naglašeno je da se Konaković vodi samo ličnim ili interesima manjine i da daje paušalne i zlonamerne izjave zarad jeftnih političkih poena.

Da je pročitao Deklaraciju, u SNS-u ističu da bi Konaković vidio da se u svakoj riječi poziva na pomirenje, mir i stabilnost u regionu, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, da se Deklaracijom Srbija i Srpska zalažu za političku, ekonomsku i nacionalnu stabilnost, za građenje sigurne i bolje budućnosti svih naroda.

Takođe, ističu da su u jučerašnjim izjavama zvaničnika sa Svesrpskog sabora, među kojima su bili i predstavnici opozicionih stranaka iz regiona, bili prisutni isključivo pozivi na sveobuhvatnu saradnju i mir.

- Sama činjenica da je Sabor okupio Srbe različitih političkih mišljenja i stavova, dokaz je da to nije bio skup samo istomišljenika SNS-a, već je to bio skup onih koji žele bolju budućnost - ističu iz SNS-a.

- Јavnost, ne samo u Srbiji, već i u cijelom regionu zna, da je Srbija ta koja se u svakom trenutku vodi međunarodnim pravom, ali i strana koja nikada neće odstupiti od borbe da se prava Srba poštuju, gde god oni živeli. Srbija je bila, jeste i ostaće stub stabilnosti, mira i saradnje u regionu - naglasili su iz SNS-a.

Konaković je, između ostalog, ocijenio da Svesrpski sabor i potpisivanje Deklaracije predstavljaju oživljavanje projekta Slobodana Miloševića koji je bio "izvor rata i agresije", i da oslikavaju "hegemonističku politiku Srbije prema svojim susjedima".