latinica  ћирилица
09/06/2024 |  16:48 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

MUP Srpske se oprostio od stradalog policajca

Posao policajca nikada nije jednostavan i lak, jer izlazak na bilo koju intervenciju s ciljem očuvanja javne bezbjednosti može završiti tragedijom, poput jučerašnje kada je smrtno stradao Miodrag Savić, objavilo je Minitarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz MUP-a ističu da je Savić ponosno nosio i držao do plave uniforme, te da je poginuo prilikom izvršavanja poslova i zadataka.

Kako navode, nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan, koji je 29. avgusta.

- Sa 21 godinu upisao je našu Policijsku akademiju, nakon čega je u junu 2019. godine počeo da radi kao policajac u Policijskoj stanici Lazarevo. Precizan, odgovoran i besprekoran u izvršavanju povjerenih zadataka bio je do zadnjeg dana - objavljeno je da stranici MUP-a na društvenim mrežama.

Živio je, ističu, punim plućima, u srcu čuvajući ljubav za porodicu, prijatelje i automobile koje je strasno volio.

Uz izraze saučešća porodici, iz MUP-a navode da će sahrana stradalog Savića biti sutra na groblju u banjalučkom naselju Kuljani.

Policajac Miodrag Savić smrtno je stradao u sudaru na raskrsnici u Banjaluci, dok su dva policijska službenika i vozač drugog automobila povrijeđeni, saopšteno je juče iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Policijski službenici bili su u vozilu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prilikom obavljanja radnih zadataka.