latinica  ћирилица
09/06/2024 |  20:44 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

Završen 26. Teatar fest "Petar Kočić": Najbolja predstava "Očevi i oci"

Predstava "Očevi i oci" Narodnog pozorišta u Beogradu, nastala po romanu Slobodana Selenića, u režiji Veljka Mićunovića, proglašena je za najbolju na 26. Teatar festu "Petar Kočić", koji je održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske.
Teatar fest - Foto: RTRS
Teatar festFoto: RTRS

Odluku je jednoglasno donio žiri koji je radio u sastavu teatrolog Milivoje Mlađenović, glumica Olga Odanović i glumac Ljubiša Savanović, a nakon odgledanih pet predstava u takmičarskom programu Teatar festa.

- Predstava "Očevi i oci" je kompaktna umjetnička cjelina u kojoj besprekorno funkcionišu svi elementi dobrog pozorišta, predstavljajući nam model stilski inovativne predstave - navedeno je u obrazloženju žirija.

Nagrada za najbolju režiju festivala dodijeljena je Veljku Mićunoviću za predstavu "Očevi i oci".

Priznanje za najboljeg glumca dodijeljeno je Aleksandru Vučkoviću za ulogu Mihajla Medakovića u predstavi "Očevi i oci".

Nagrada za najbolju glumicu festivala dodijeljena je Јeleni Filipović Antić za ulogu u predstavi "Ništa nećemo zaboraviti", u režiji Јuga Đorđevića, Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja.

Žiri je dodijelio i specijalnu nagradu Seni Đorović za ulogu Nanke u predstavi "Očevi i oci".

Druga specijalna nagrada dodijeljena je Srđanu Aleksiću za ulogu Nikole u predstavi "Ljudi od voska" Mate Matišića, Narodnog pozorišta Sombor, u režiji Ivana Vanje Alača.