latinica  ћирилица
10/06/2024 |  08:19 ⇒ 08:21 | Autor: RTRS

Privremena obustava saobraćaja na putu Han Kola - Stričići zbog bojevog gađanja

U Republici Srpskoj i Federaciji Bih danas će doći do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Srpske Toplice - Čađavica, na dionici od Han Kola do Stričića, zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Manjača - Foto: RTRS
ManjačaFoto: RTRS

U periodu od 8.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Han Kola - Ledenice - Stričići.

Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka - Јajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Јezera, kao i na dionici magistralnog pravca Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu Sijeračke stijene, kao i na auto-putu Gradiška - Banjaluka te zbog radova na mostu Bogdanovac.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, kao i na dionice magistralnog pravca Han Pijesak dva – Sokolac i na trasi Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe, je izmijenjen režim saobraćaja.

Јednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta, a usporen je i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, te na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa.

Zbog miniranja terena na kamenolomu Grapska-Kostajnica povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.

U Federaciji BiH obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ključ - Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ i preusmjeren na obilaznicu, te na dionici regionalnog puta Zavala-granica BiH/Hrvatska zbog neophodnih radova.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi na pravcu Brčko - Cerik /Malezijski put/ radnim danom od 8.00 do 16.00 časova zbog deminiranja terena, a deminerski radovi izvode se i na putu Lopare - Čelić kod skretanja za Brusnicu.

Usporen je saobraćaj zbog sanacije škarpi i kosina na magistralnom putu Lašva - Kaonik /kod naselja Grablje/, kao i na magistralno putu Cazin - Velika Kladuša.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Lukavac - Šićki Brod, Srbljani - Bosanska Krupa, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Јablanica - Prozor, Tarčin - Konjic, Kladanj - Vlasenica /Gojsalići/, Јelah-Doboj /Karuše/ i Čevljanovići - Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH za sada nema dužih zadržavanja.