latinica  ћирилица
10/06/2024 |  11:37 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Zloupotreba službenog položaja u Brodu: Prodali opštinsko zemljište i opštinu oštetili za gotovo 300.000 KM

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala Z.V. iz Broda, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja i protiv lica inicijala G.V. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo zloupotreba procjene.
Opština Brod - Foto: RTRS
Opština BrodFoto: RTRS

- Za lice inicijala Z.V. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica Opštine Brod zaključilo ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa jednim privrednim društvom iz Gradiške iako je znalo da zemljište ima veću tržišnu vrijednost, dok za lice inicijala G.V. postoji osnov sumnje da je kao ovlašteni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršilo paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Za navedeni način lica inicijala Z.V. i G.V. su Opštinu Brod oštetila za iznos od 287.655,98 KM, a privredno društvo iz Gradiške je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Nezvanično saznajemo, da je riječ o Zoranu Vidiću načelnuku opštine i Goranu Vasiljeviću ovlaštenom procjenitelju arhitektonske struke.