latinica  ћирилица
10/06/2024 |  11:47 ⇒ 11:53 | Autor: SRNA

Željko Budimir i Nemanja Majdov ovogodišnji dobitnici Povelje opštine

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i džudista Nemanja Majdov dobitnici su ovogodišnje Povelje Istočnog Novog Sarajeva koja se dodjeljuje povodom krsne slave opštine Spasovdana, odlučeno je danas na svečanoj sjednici SO Istočno Novo Sarajevo.
Istočno Sarajevo - sjednica SO - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - sjednica SOFoto: SRNA

Obrazlažući odluku predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo Vedran Јovančić rekao je da se Povelja Budimiru dodjeljuje za njegov doprinos razvoju visokoškolskih ustanova na području ove opštine i Majdovu za ostvarene sportske rezultate, te doprinos ugledu i afirmaciji Istočnog Novog Sarajeva.

Odbornici u SO Istočno Novo Sarajevo danas su donijeli i odluku o dodjeli plaketa povodom opštinske krsne slave.

Ovogodišnji dobitnici opštinske plakete su Nebojša Mičić za humanitarni rad, pomoćnik ministra za kulturu u Vladi Republike Srpske Tanja Đaković za doprinos stvaranju Narodnog pozorišta Istočno Sarajev, te novinar RTRS-a Gvozden Šarac za istraživački rad i doprinos očuvanju kulture sjećanja i pamćenja na odbrambeno otadžbinski rat, naveo je Јovaničić.

On je dodao da će plakete Opštine Istočno Novo Sarajevo dobiti i ginekolog u Domu zdravlja Nataša Đerić Rakita, radiolog u Bolnici "Srbija" Zorica Mirvić i direktor "Toplana" Dejan Berjan.

- Povodom krsne slave biće dodijeljene i zahvalnice istakutim radnicima u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Istočno Novo Sarajevo, kao i uruženjima koja djeluju u ovoj opštini - rekao je Јovančić novinarima.

Povodom krsne slave i Dana opštine u srijedu, 12. juna, biće održana svečana Spasovdanska akademija u Sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije s početkom u 20.00 časova.

Na Spasovdan, u četvrtak, 13. juna, između ostalog, biće održana slavska litija na Trgu Republike Srbije, te otkriven spomenik porodici na ovom trgu.