latinica  ћирилица
10/06/2024 |  11:58 ⇒ 11:59 | Autor: SRNA

Miličić: Da bi bila evropska, Crna Gora mora biti i srpska

Crna Gora mora biti i srpska da bi bila evropska i to je poruka svima koji i dalje žele da ona bude antisrpska država, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
Podgorica (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Podgorica (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

- Svima nam je u interesu da Crna Gora bude dio EU, a vidimo da najbolje rezultate na tom putu postiže otkada su i Srbi, zajedno sa drugim narodima, zastupljeni na najvišim funkcijama odlučivanja - naveo je u pisanoj izjavi portparol NSD-a Mirko Miličić.

Povodom negativnih konotacija u crnogorskim medijima povodom Svesrpskog sabora u Beogradu, Miličić je istakao da se na naslovnim stranama novina, internet portala, ali i u informativnim emisijama sa neopisivom lakoćom forsira narativ koji je na ivici otvorene srbofobije.

- Da ne bude nikakve zabune, antisrpskim krugovima nije problem niti ko organizuje, niti ko dolazi na Svesrpski sabor, već je problem što se takav događaj uopšte i održao. Bilo kakvo jačanje veza među Srbima u regionu i svijetu za njih je noćna mora - naveo je Miličić.

On je istakao da je projekat Crne Gore kao antisrpske države doživio krah i da pojedinci i dalje ne mogu da se pomire sa tim.