latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:00 ⇒ 13:04 | Autor: sputniknews.com

Medvedev: Šolc i Makron su poslati na smetlište istorije

Izbori za Evropski parlament, na kojima su snage koje su opozicija sadašnjem rukovodstvu Francuske i Njemačke odnijele ubjedljivu pobjedu i poslali njemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsjednika Emanuela Makrona "na smetlište istorije", napisao je na Iksu zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA, ilustracija) -
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA, ilustracija)

Prema riječima Medvedeva, izbori za EP "oslikavaju nesposobnu, idiotsku ekonomsku i migracionu politiku" Šolca i Makrona, koji podržavaju "nacističku vlast u bivšoj Ukrajini po cijeni života sopstvenih građana“.

- Sačekajte i vidite šta će se dalje desiti. Vrijeme je da podnesete ostavku i odete na smetlište istorije - pozvao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, obraćajući se Šolcu i Makronu.

Na izborima za Evropski parlament održanim u nedjelju u Njemačkoj, opozicioni blok desnog centra Hrišćansko-demokratske i Hrišćansko-socijalne unije odnio je ubjedljivu pobjedu, drugo mjesto pripalo je desničarskoj Alternativi za Njemačku (AfD ), dok je Socijaldemokratska partija Olafa Šolca zauzela tek treće mjesto.