latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:21 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

KKI Vrbas odustao od "Evrokupa 2025"

Košarkaški klub invalida Vrbas odustao je nastupa u "Evrokupu 2025". Kao razlog što su se odlučili na ovaj korak vezani su isključivo finansijske prirode, ali i zbog nedostatka sportskih kolica. Mada još nije istekao rok za prijavu, u ovom trofejnom klubu su naglasili da ipak neće biti dio ove evropske priče.
KKI Vrbas - Foto: Ustupljena fotografija
KKI VrbasFoto: Ustupljena fotografija

O svemu ovom obavijestili su Davida Kingstona koji je zadužen za takmičenje u IWBF. On je istovremeno izrazio žaljenje što ne vidi KKI Vrbas na "Evrokupu 2025", ali se nada novom susretu u budućnosti.

- Bili smo prinuđeni da ne prihvatimo poziv za nastup u "Evrokupu 2025" i istinski nam je žao zbog toga. Nismo ni prošle sezone bili dio ovog takmičenja i radi toga smo sa 23. mjesta pali na 35. poziciji na listi IWBF Evrope najboljih klubova i izvjesno je da ćemo biti među 50 najuspješnih timova. Tačno je da je novac glavni razlog našeg odustajanja, a samo za ovo takmičenje potrebno je najmanje 50.000 maraka i mi jednostvano nemamo taj novac. Nemamo ni adekvatnu podršku koju ovaj klub itekako zaslužuje pogotovo kada se zna koliko smo trofeja dosad osvojili. Takođe treba reći da nam nedostaju sportska kolica i moram naglasiti kako su naša teška 16 kilograma, dok drugi sa mnogo većim budžetom imaju karbonska kolica težine tri kilograma – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

- Nastavljamo takmičenje u Republici Srpskoj kao i BiH gdje smo osvojili desetu uzastopnu titulu i tako na dresove prišili prvu zvjezdicu i siguran sam da će ih biti još. Isto tako igraćemo i NLB ligu koju smo do sada osvajali osam puta i želimo i ovdje da nastavimo seriju uspjeha. Za sva ova takmičenja potrebno je obezbijediti 100.000 maraka i iskreno se nadam da ćemo ih uspjeti prikupiti - zaključio je Umičević.