latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:26 ⇒ 13:33 | Autor: TANЈUG

Vučević zahvalio Meksiku na uzdržanom stavu o rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević prenio je danas, u razgovoru s ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Feliksom, zahvalnost toj zemlji na uzdržanom stavu prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.
Miloš Vučević i Karlos Feliks  (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Miloš Vučević i Karlos Feliks (Foto:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Vučević je istakao da ova rezolucija neće nikako doprinijeti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda, saopšteno je iz Vlade.

Naglasio je da Srbija veoma cijeni podršku Meksika po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Vučević je podvukao da potencijal za jačanje ekonomske saradnje, koja je zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, postoji u oblastima poljoprivrede i industrije.

Vučević je poručio da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno cijeni i da se, kao predsjednik Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posjetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateralnim odnosima.

Feliks je rekao da su odnosi dvije zemlje prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i prenio da Meksiko neće promijeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije.

On je čestitao predsjedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću na preuzimanju nove funkcije i predao pismo čestitke predsjednice Meksika Klaudije Šajnbaum.