latinica  ћирилица
10/06/2024 |  14:22 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Uhapšen navijač zbog napada na fudbalera "Bosne" iz Visokog

Policija je uhapsila lice iz Foče čiji su inicijali D.M. koje je nanijelo povrede maloljetnom igraču Fudbalskog kluba "Bosna" iz Visokog tokom utakmice sa fočanskom "Sutjeskom", saopšteno je iz Policijske uprave Foča.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Tokom utakmice u subotu, 8. juna, oko 14.20 časova došlo je do sukoba između igrača na terenu, nakon čega su na teren utrčali i navijači i tom prilikom je jedan od njih povrijedio maloljetnog igrača gostujućeg tima.

Obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, te su pod njenim nadzorom policijski službenici Policijske uprave Foča preduzeli odgovarajuće mjere na utvrđivanju okolnosti i dokumentovanju krivičnog djela tjelesna povreda, a dalji rad je u toku, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Iz Fudbalskog kluba "Sutjeska" oštro su osudili incident i uputili izvinjenje klubu iz Visokog.

Sportski direktor "Sutjeske" Nikola Mojović rekao je da su veoma razočarani onim što se dogodilo u subotu, te da se tako nešto ranije nikada nije dešavalo na utakmicama ovog kluba, ni prvog tima, ni mlađih selekcija.

- Kao klub oštro osuđujemo pojedinca koji je utrčao na teren i uradio to što je uradio. Protiv igrača našeg kluba koji su dobili crvene kartone, takođe, već je pokrenut disciplinski postupak i sigurno da ih očekuje kazna. Mi se kao klub našim sportskim prijateljima iz Visokog iskreno izvinjavamo i nadamo se da se ovakve stvari neće dešavati na bilo kojem terenu u Republici Srpskoj i BiH - istakao je Mojović.

On je podsjetio da je Foča, u kojoj se gotovo dvije decenije održava međunarodni turnir "Fudbal frends", prepoznatljiva kao centar omladinskog fudbala i kao dobar domaćin ekipama iz regiona, Evrope i svijeta.

- "Fudbal frends" ove godine slavi 18. rođendan i nikada nije bilo nijednog incidenta, što govori da je Foča uvijek bila dobar domaćin, grad u kojem su se svi osjećali sigurno i prijatno. Međutim, desilo se što se desilo, svima u klubu nam je veoma žao zbog toga. Prijavili smo nadležnim institucijama, Univerzitetska bolnica i Policijska uprava pružili su veliku podršku gostima iz Visokog - naveo je Mojović.

Povrijeđenom omladincu "Bosne" Mojović je poželio što brži oporavak i da se što prije vrati na teren.

- Imamo informaciju da je momak već bolje, a i sami gosti iz Visokog su istakli da smo mi kao klub preduzeli sve što je bilo u našoj moći da se bezbjedno vrate svojim kućama - dodao je Mojović.

Na video-snimku, koji je klub iz Visokog objavio na društvenim mrežama, vidi se kako u trenutku dok traje koškanje i rasprava između igrača dva tima jedan od gledalaca koji su utrčali na teren nogom udara gostujućeg igrača, koji je ležao na zemlji.