latinica  ћирилица
10/06/2024 |  14:39 ⇒ 14:41 | Autor: SRNA

Otvaranje sajma "Dani maline" u petak, 14. juna

Tradicionalni, 16. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline 2024" u Bratuncu biće svečano otvoren u petak, 14. juna, a organizatori očekuju rekordan broj izlagača.
Bratunac: "Dani maline" - Foto: SRNA
Bratunac: "Dani maline"Foto: SRNA

Svečani program počeće u 11.30 časova, a ceremoniji će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srpske, kao i drugi brojni gosti i zvanice, saopštio je Organizacioni odbor dvodnevne privredne manifestacije.

Za posjetioce ovogodišnjeg sajma biće priređena bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz srednjeg Podrinja i Birča, vrijedne robne nagrade, kao i drugi sadržaji koji su definisani programom.

Prvi put ove godine, u saradnji sa Područnom privrednom komorom iz Bijeljine, biće održana regionalna konferencija o temi "Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda, Semberija, Birač i Majevica", na kojoj će učestvovati predstavnici Vlade Republike Srpske, univerziteta i akademskih institucija, lokalnih zajednica i drugi.

Konferencija će biti održana u sajmskoj dvorani nakon ceremonije svečanog otvaranja.

U okviru programa manifestacije biće održan i Sajam zapošljavanja u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

Osim izložbenog dijela sajma, posjetioci i gosti ove manifestacije imaće priliku da posjete dva gastro takmičenja. Biće to izbor najboljeg kolača od maline, kao i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na bratunačkoj Rajskoj plaži pored Drine.

Biće priređena izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca, kao i maskenbal u kome će učestvovati mališani dječijeg vrtića "Radost" Bratunac.

Kao i prethodnih godina, biće proglašeni vlasnici najboljih malinjaka u bratunačkoj opštini i na Sajmu će im biti uručene nagrade.

Biće izabrani i nagrađeni vlasnici najljepših i najuređenijih dvorišta i balkona iz ove opštine, kao i najljepšeg štanda na sajmu.

Planirana je i tradicionalna izložba pasa.

U okviru sajma biće organizovana stručna predavanja i diskusije o temam iz oblasti malinarstva, ali i drugih grana poljoprivrede.