latinica  ћирилица
10/06/2024 |  19:05 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

U Tomislavgradu ubijen lovac

Muškarac čiji su inicijali D.Z. /44/ iz Tomislavgrada uhapšen je zbog sumnje da je tokom lova iz nehata ubio lovca D.K. /61/ iz ovog grada, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.
Policija Federacije BiH - Foto: RTRS
Policija Federacije BiHFoto: RTRS

Policiji u Tomislavgradu je u subotu, 8. juna, u 8.20 časova prijavljeno da se D.K. duže vrijeme ne javlja na mobilni telefon nakon čega su pripadnici Gorske službe spasavanja u Tomislavgradu oko 9.20 časova uspjeli da lociraju signal mobilnog na lokalitetu Kovač, na planini iznad mjesta Eminovo selo, gdje je i pronađeno tijelo D.K.

- U 16.30 časova u prostorije MUP-a Livanjskog kantona na kriminalističku obradu sproveden je D.Z. zbog sumnje da je prilikom lova usmrtio D.K. iz lovačke puške Crvena zastava, nakon čega je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje smrti iz nehata - navodi se u saopštenju.

Na području Livanjskog kantona protekle sedmice u Tomislavgradu je registrovan napad na službeno lice u vršenju dužnosti, u Bosanskom Grahovu nasilje u porodici, u Glamoču teška krađa, a u Livnu oštećenje tuđe stvari.

Registrovano je 18 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, a iz MUP-a su precizirali da se u Livnu dogodilo devet, u Tomislavgradu sedam, te u Drvaru dvije saobraćajne nezgode.

Evidentiran je i jedan prekršaj javnog reda i mira.