latinica  ћирилица
10/06/2024 |  19:37 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Dodik: Dan Republike nije ukinut (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Svesrpski sabor u Beogradu jasno potcrtao važne ciljeve, a da opozicija iz Republike Srpske izmišlja priču o tome kako je ukinut Dan Republike.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Laž je da je ukinut Dan Republike. Republika Srpska nikada nije imala obilježavanje dana državnosti. To je podvala ovih koji to govore. U Deklaraciji, nakon 15. februara, jasno piše da će Republika Srpska nastaviti da obilježava dan njenog nastanka, a to je 9. januar - rekao je Dodik.

On je rekao da u članu 29 u Deklaraciji jasno piše da će Republika Srpska nastaviti da obilježava dan njenog nastanka, a to je 9. januar.

Dodik je rekao da je u Deklaraciji navedeno sve što je važno, a da popzicija sada pokušava da, zajedno sa Bošnjacima iz Sarajeva, to sve sruše.

On je naveo da Zakon o praznicima predviđa da Republika Srpska slavi Dan Republike i da postoji posebna odluka Vlade da se Dan Republike obilježava tako što je to neradni dan, te da se održavaju manifestacije, akademije i slično.

Komentarišući učešće sportista iz Republike Srpske na igrama BRIKS-a u Kazanju, Dodik je rekao da veoma važno da se reprezentacija Srpske pojavi na ovom velikom sportskom događaju.

Dodik je naglasio da je BRIKS postaje dominantna svjetska struktura.