latinica  ћирилица
11/06/2024 |  08:26 ⇒ 08:27 | Autor: SRNA

Žunić: Vrijeme i narod pokazaće važnost Deklaracije, a sluge stranih ambasada to nikada neće prepoznati

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić istakao je da je 9. januar dan koji je svetinja za sve, za svakog čovjeka u Republici Srpskoj, svetinja za koju su ginuli i koju su odbranili u miru.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

- Deveti januar će ostati najznačajniji datum po Zakonu o praznicima Republike Srpske. Dan kada je Srpska nastala i opstala. SNSD nikada neće dozvoliti da bilo ko dira u svetinje koje su obilježje našeg nastanka i našeg vječnog trajanja na ovim prostorima - naglasio je Žunić u izjavi za Srnu.

On je naveo da je u Beogradu donesen istorijski dokument koji će definisati zajedničku budućnost svih Srba koji žive sa obje strane Drine i svih Srba kojima je majka i matica Srbija.

- Izjave koje dolaze od opozicije u Srpskoj su izjave protiv jedinstva srpskog naroda, protiv zajedničke budućnosti. Nisu vrijedni ni pomena oni koji su bili spremni da ukinu policiju Republike Srpske, oni koji za svako mišljenje idu u strane ambasada, oni koji su za referendum o Danu Republike Srpske govorili da je anketa, oni koji ne shvataju politički trenutak u kojem se Srbi nalaze i oni koji su zbog malo predizbornog populizma spremni da pljuju po Deklaraciji kao najvažnijem dokumentu u savremenoj istoriji srpskog naroda - podsjetio je Žunić.

On je istakao da će vrijeme i narod pokazati koliko su važne odluke koje su donesene u Beogradu, a to nikada neće prepoznati sluge stranih ambasada i to nikada neće podvaliti srpskom narodu koliko god da su plaćeni da to urade.

- Srpski narod je mudar narod i ovo je vrijeme mudrih odluka, a ne sitnog i jeftinog političarenja koje nudi opozicija pogurana stranim novcem - poručio je Žunić.

Svesrpski sabor srpskog naroda Republike Srbije i Republike Srpske 8. juna usvojio je Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda s ciljem očuvanja mira, stabilnosti, nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta, kao i intenziviranja i produbljivanja saradnje i međusobne zaštite.