latinica  ћирилица
11/06/2024 |  08:54 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Stojičićeva u radnoj posjeti Laktašima (VIDEO)

Ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić u radnoj je posjeti Laktašima. Sa predstavnicima gradske uprave posjetila je Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Trnu, gdje će od naredne godine biti organizovan produženi boravak za 150 đaka u novoizgrađene tri prostorije.
Željka Stojčić u Laktašima - Foto: RTRS
Željka Stojčić u LaktašimaFoto: RTRS

Stojičićeva je izrazila zadovoljstvo što će ova škola u novom dograđenom dijelu imati adekvatan prostor za organizovanje produženog boravka.

Istakla je značaj uloženih napora Grada Laktaša da u ovoj školi obezbijedi dnevni boravak za mališane, te rekla da će resorno ministarstvo dati podršku u pronalaženju radnog kadra.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić kaže da je postojala velika potreba roditelja koji žive u Trnu da se organizuje dnevni boravak za mališane, jer ima veliki broj prvačića koje upisuju ovu školu.

Direktor OŠ "Desanka Maksimović" Radoslav Savanović izrazio je zadovoljstvo što je škola uspjela da obezbijedi produženi boravak za mališane, te da će naredne školske godine tu biti 115 učenika, u četiri grupe.

Ministarka Stojčić i gradonačelnik Miroslav Bojić posjetili sui gradilište Srednjoškolskog centra u Laktašima.

Tom prilikom ona je istakla da je ovo vrijedna investicija, jer će se tu školovati učenici za srednje stručno obrazovanje i opšte obrazovanje.

Stojičićeva je istakla da će to doprinijeti da se privrednicima, kojih je u ovom gradu sve više, omogući da zadovolje potrebe za radnicima, te planiraju svoj razvoj.

- Ovdje bi trebalo da budu smještene tri stručne škole, elektrotehničke, mašinske i medicinske struke, što je prilagođeno privrednim kapacitetima koji djeluju u Laktašima, a biće i smjer gimnazije - rekla je Stojičićeva.

Ona je napomenula da je izgradnja Srednjoškolskog centra u Laktašima rezultat dobre saradnje lokalne zajednice, Ministarstva i privrede.