latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:10 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

U akciji "Roleks" slobode lišeno deset lica zbog droge; Pretresi na više lokacija (FOTO/VIDEO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovde operativnu akciju kodnog imena "Roleks", a na osnovu razmjene operativnih informacija sa EVROPOL-om, u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni se terete da su u periodu od 2019. do 2021. godine nabavljali opojnu drogu marihuanu iz Crne Gore u Foču i Bileću, te istu dobavljali licima u Istočnom Drvaru, Laktašima, Banjaluci, Palama i Sarajevu. Uhapšena lica su, u operativnim automobilima, koji posjeduju improvizovane prostore za sakrivanje opojnih droga prevozili opojnu drogu ka zemljame zapadne Evrope. 

Nezvanično saznajemo da su u ovom vremenskom periodu transportovali oko dvije tone droge marihuane.

- Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. U toku dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH slobode je lišeno deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada - navodi se u saopštenju.

Kako se u saopštenju dodaje, akciju "Roleks", sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Јedinice Žandarmerije  MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog Kantona.

Foto: Ustupljena fotografija

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.