latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:12 ⇒ 12:07 | Autor: banjaluka.net

AMKK Banjaluka: Dron koji se sudario sa helikopterom MUP-a nije angažovan od strane našeg kluba

Dron koji se tokom trke u Zalužanima u nedjelju sudario sa helikopterom MUP-a Republike Srpske u privatnom je vlasništvu i nije angažovan od strane Auto moto karting kluba Banjaluka. Saopštili su ovo iz pomenutog kluba, navodeći da je trka regularno prijavljena MUP-u.
Dron (Foto: EPA/CRISTOBAL GARCIA, ilustracija) -
Dron (Foto: EPA/CRISTOBAL GARCIA, ilustracija)

Kako su naveli u saopštenju, policijski službenici su prisustvovali trci, te nisu upozorili vlasnike letjelica da je snimanje zabranjeno.

- Na trci su bila prisutna dva drona koja su snimala cijelo vrijeme. Vlasnike dronova naš klub nije angažovao, niti nas snimanje interesuje. Koliko smo upućeni, vlasnik drona koji se sudario sa helikopterom je identifikovan u policiji i on nema apsolutno nikakve veze sa organizacijom trke - naveli su iz Auto moto karting kluba Banjaluka.

Tokom karting trke u Zalužanima u nedjelju došlo je do sudara drona koji je snimao trku i helikoptera MUP-a Republike Srpske.

Do nesreće je došlo prilikom slijetanja helikoptera u Centar za obuku MUP-a Republike Srpske. Kako su naveli prisutni na ovoj trci, helikopter je letio nisko, te je udario u dron.

- Lice u čijem vlasništvu je dron nije imalo dozvolu da ga koristi u ovoj zoni, niti nam je upotreba drona najavljena. Kada je došlo do nesreće, vlasnik je pobjegao, ali je ubrzo pronađen - rečeno je za portal banjaluka.net.

Policija je nakon sudara izašla na teren i obavila uviđaj, te je slučaj proslijeđen nadležnim institucijama. Vlasnik je identifikovan i biće kriminalistički obrađen. Neće biti lišavan slobode, a protiv njega će biti podnesen izvještaj za učinjeno KD "Oštećenje ili oduzimanje stvari".