latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:26 ⇒ 11:27 | Autor: TANЈUG

Tadić: Učinićemo sve da prođemo u narednu rundu Evropskog prvenstva

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da će njegov tim učiniti sve da prođe u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT) -
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT)

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

- Raspoloženje je super, kao i obično. Ova grupa, generacija, svi se zajedno držimo, sve je u najboljem redu. Mislim da su bile dosta dobre provjere, Austrija me je jako prijatno iznenadila, Švedska je dobra ekipa. Rezultat nije bio toliko bitan, zadovoljan sam provjerama - rekao je Tadić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

"Orlovi" večeras putuju u Njemačku, a prvi meč će odigrati 16. juna protiv Engleske.

- Trebalo bi da idemo meč po meč. Engleska nam je najbitniji fokus. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, oni su glavni favoriti, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, učinićemo sve da ostvarimo cilj, da prođemo u narednu rundu EP - dodao je Tadić.

On je istakao da nema euforije kao uoči Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Mislim da je sad dosta drugačije. Prošli put je bila veća euforija, sa kim god sam pričao, bilo je polufinale minimum. Sada je dobro da nema tolike euforije. Učinićemo sve da prođemo grupu, to možemo da obećamo, sve ćemo da uradimo za dobar rezultat - istakao je kapiten reprezentacije Srbije.