latinica  ћирилица
11/06/2024 |  13:47 ⇒ 13:50 | Autor: RTRS

Borac počeo pripreme za novu sezonu; Cilj - što spremniji za Ligu šampiona

Fudbaleri banjalučkog Borca danas su počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu.
Igrači Borca - Foto: RTRS
Igrači BorcaFoto: RTRS

Prvi trening nakon okupljanja fudbalera iz Platonove ulice odrađen je na pomoćnom terenu FK Borac i prošao je u dobroj atmosferi, iako je dan u ovom klubu obilježila vijest da je dosadašnji trener Vinko Marinović sporazumno prekinuo sardnju sa velikanom iz Grada na Vrbasu.

Na spisku pred početak priprema nalazi se 25 fudbalera.

Stručni štab i fudbaleri Borca treniraće u Banjaluci do 16. jula, a dan kasnije će otputovati na ljetni dio priprema u Sloveniju.

Kao prvak BiH crveno-plavi tim će igrati od 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvi meč je na programu 8. ili 9. jula.

- Nismo imali mnogo vremena za odmor s obzirom da pripreme kreću ovako brzo, a sezona je bila duga. Sve nas u svlačionici je zatekla vijest o odlasku trenera Marinovića i htio bih ovom prilikom u svoje ime, ali i u ime svih igrača da mu se zahvalim na izuzetno korektnom odnosu i na svemu što je uradio za nas - rekao je Srđan Grahovac, kapiten Borca.

Grahovac je dodao da na igračima i stručnom štabu ostaje da se što bolje pripremie za kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Biće to jedne od najznačajnijih utakmica u bližoj istoriji kluba i imamo sjajnu priliku da napravimo nešto veliko za Borac i Banjaluku - jasan je Grahovac.