latinica  ћирилица
11/06/2024 |  14:28 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Vulin-Kolokolčev: Srbija i Rusija će nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, gdje predvodi delegaciju Srbije, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije, generalom policije Vladimirom Kolokolčevim.
Vulin i Kolokolčev - Foto: Ustupljena fotografija
Vulin i KolokolčevFoto: Ustupljena fotografija

Kolokolčev se zahvalio Aleksandru Vulinu na pažnji koju je posvetio razvoju saradnje srpske i ruske policije tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kolokolčev je obavijestio Vulina o pokušajima uvođenja ograničenja za učešće Rusije u međunarodnim policijskim organizacijama, a posebno o pokušajima isključenja iz Interpola.

Vulin je istakao da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspješna bez učešća Ruske Federacije, te da mjere uperene protiv Rusije, štete interesima borbe protiv kriminala i smanjuju efikasnost suprotstavljanja transnacionalnim kriminalnim grupama.

Vulin se zahvalio ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Istakao je da će Srbija i Rusija nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i međunarodnim policijskim organizacijama.

Vulin i Kolokolčev istakli su da se raduju nastavku zajedničke saradnje u oblasti bezbjednosti.