latinica  ћирилица
11/06/2024 |  15:18 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Dodik: BiH srušili američki ambasador i rezolucija o Srebrenici (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su BiH srušili američki ambasador u BiH Majkl Marfi i rezolucija o Srebrenici u UN i da nakon toga Srpska i Srbi nemaju razloga da dijele teritoriju i državno-politički sistem sa Bošnjacima.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Marfi je urušio Dejtonski mirovni sporazum. Naravno da se krije iza toga. On misli da treba da poravna Republiku Srpsku, Milorada Dodika i neke druge. Kada Marfi ode u SAD, vjerovatno će odgovarati za ono šta je uradio. Mi smo pripremili obimnu dokumentaciju koju ćemo proslijediti njihovim državnim organima - rekao je Dodik, komentarišući reagovanje američke Ambasade na Deklaraciju usvojenu na Svesrpskom saboru.

On je rekao i da je Marfi već smijenjen i da se ušlo u proceduru izbora novog američkog ambasadora u BiH, ali je, kako kaže, svojim vezama uspio da obezbijedi da ostane još mjesec-dva u nadi da će napraviti još više zla srpskom narodu.

Dodik je rekao i da je Marfi jedino uspio da dodatno zavadi Bošnjake, Srbe i Hrvate, ukidajući već ranije postignuti dogovor.

On je poručio da se unutrašnja pitanja Republike Srpske ne tiču Marfija.

- Odavno se zna da Srbi teže ka tome da Srpsku ojačaju. Šta je tu nenormalno? To se ne sviđa Marfiju, a nama se veoma sviđa, pošto Srpska nije uspjela u dejtonskoj konstrukciji BiH da afirmiše svoju stabilnost i nezavisnost, da ima pravo na svoj život - rekao je Dodik.