latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:09 ⇒ 19:27 | Autor: RTRS

Opštenarodnim jedinstvom odgovoriti na izazove (VIDEO)

Pokret "Odbrana Srpske" organizovala je danas u banjalučkom naselju Česma narodnu tribinu pod nazivom "Ugrožena Srpska-odlučan odgovor".
Tribina Pokreta "Odbrana Srpske" - Foto: RTRS
Tribina Pokreta "Odbrana Srpske"Foto: RTRS

Predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević rekao je da održani Svesrpski sabor dao odlučan nacionalni odgovor državničkim pristupom predsjednika Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića kojim je trasirano opštenacionalno srpsko pitanje u budućnosti.

Matijašević je naglasio da će ovaj pokret, zajedno sa populacijom koja je, kako kaže, najzaslužnija za odbranu Srpske, nastaviti da daje punu podršku institucijama Srpske i predsjedniku Dodiku.

- Srpska je ugrožena, kako spolja, tako i iznutra. Sudski proces koji je montiran u Sarajevu je pokušaj udruženog nastojanja Kristijana Šmita i njegovih saučesnika da politički eliminišu Dodika. Moramo biti jasni - to je udar na Srpsku i srpski narod - rekao je Matijašević.

On je naglasio da Srpska ima kapacitet da odgovori izazovima, a taj kapacitet, kako je istakao, je opštenarodno jedinstvo.

Savjetnik predsjednika Republike Marko Romić poručio je da je večerašnja tribina održana u atmosferi Svesrpskog sabora koji je završen prije nekoliko dana u Beogradu.

- Svesrpski sabor predstavlja pozitivno duhovno ozračje za sve Srbe s ove strane Drine. Njegova poruka je da se moramo okupljati i biti jedinstveni i imati neposredan kontakt sa građanima koje ove teme zanimaju - naglasio je Romić.

On je istakao da tribina "Ugrožena Srpska-jasan odgovor" okuplja zabrinute građane svih naselja u Banjaluci koji žele da se informišu o dešavanjima na političkoj sceni u Srpskoj.