latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:30 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

Košarac: Svaki put kada Bećirović progovori sve je manje BiH

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da svaki put kada predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović progovori u ime BiH - BiH je sve manje.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Širenje neistina je u njegovom mentalitetu. Taj čovjek hoda po Evropi i kao nekakav lažni misionar širi neistine. Tako smo nakon Bećirovićevog sastanka sa /njemačkim ministrom spoljnih poslova Analenom/ Berbok obaviješteni da je Svesrpski sabor najteži udar na Dejtonski mirovni sporazum, a da Srpska i Srbija ruše ovaj sporazum. To je notorna glupost, manipulacija i laž - napisao je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je ponovio da je Dejtonski mirovni sporazum trajno narušen samovoljom stranaca i bošnjačkog političkog faktora, koji imaju zajednički cilj - unitarnu BiH.

Košarac je istakao da se Republika Srpska i njeni predstavnici na svim nivoima bore za očuvanje dejtonskog ustavnog okvira u BiH.

- Deklaracijom smo pozvali sve međunarodne aktere da se vrate poštovanju slova Dejtona. O kakvom to suverenitetu BiH govori Bećirović kada za svaku sitnicu, a kamoli krupno pitanje, obija pragove zapadnih ambasada, čekajući mišljenje i nove zadatke? O suverenitetu BiH dok nelegitimni /Kristijan/ Šmit vršlja po zakonodavstvu i nameće pravila - naveo je Košarac.

Košarac je rekao da bi ovo da nije tužno, bilo smiješno, navodeći da će na kraju BiH presuditi Bećirović i njemu slični, jer je ova situacija neodrživa.