latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:50 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Prodaja zemljišta u Brodu pod lupom istražnih organa, Vidić odbacuje optužbe (VIDEO)

Prije tri godine odbornici u Brodu su digli ruku za prodaju zemljišta kako bi se stvorila prilika za otvaranje novih radnih mjesta. Danas nema ni fabrike ni radnika, zemljište je preprodano, čak je i namjena promijenjena.
Opština Brod - Foto: RTRS
Opština BrodFoto: RTRS

Sve to nije promaklo istražnim organima koji za zloupotrebe terete načelnika opštine Zorana Vidića. Sumnja se da je zaključio ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa privrednim društvom iz Gradiške po cijeni nižoj od tržišne, čime je budžet opštine oštećen za gotovo 300.000 KM.

Vidić odbacuje optužbe i kaže da se protiv njega vodi monitarn proces.

Tvrdi da je sve rađeno po zakonu. Zemljište površine oko 36.000 metara kvadratnih u Ulici Brodskog bataljona u petoj poslovnoj zoni prodato je po cijeni od sedam KM po kvadratu. Vidić priznaje da se odustalo od prvobitnog plana da se izgradi proizvodni pogon i zaposle novi radnici.

- U međuvremenenu je zemljište preprodano i promijenila se namjena, ali će se graditi carinski terminal koji je nama u interesu, jer se postojeći nalazi u blizini škole, 70 metara od srednje škole - navodi Vidić.

Vidić tvrdi da se protiv njega vodi montirani proces, a da iza svega stoje pojedini članovi lokalnog SNSD-a i Socijalističke partije.

Opširnije u prilogu: