latinica  ћирилица
11/06/2024 |  22:34 ⇒ 22:34 | Autor: TANЈUG

Preminuo muškarac koji se zapalio ispred zgrade vlade Hrvatske

Muškarac koji se danas zapalio na ispred zgrade vlade Hrvatske na Trgu Svetog Marka u Zagrebu preminuo je večeras od zadobijenih povreda, saopšteno je iz KBC "Sestre milosrdnice".
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

On je bio zbrinut na odjeljenju za intenzivnu njegu na Klinici za traumatologiju KBC-a, nakon što je hospitalizovan zbog opekotina četvrtog stepena po cijeloj površini tijela.

Načelnik Klinike Dinko Vidović saopštio je nakon hospitalizacije muškarca da je riječ o čovjeku rođenom 1967. godine i da je dovezen u stanju životne ugroženosti, prenio je portal Indeks.

Nakon incidenta hrvatska vlada je saopštila da su svi njeni članovi potreseni slučajem.

- Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu Svetog Marka. Policija i sve nadležne službe hitno su reagovale kako bi povrijeđenoj osobi što brže bila pružena pomoć - rekao je portparol vlade Marko Milić.

Dodao je da je u trenutku incidenta premijer Hrvatske Andrej Plenković bio na sastanku sa ministrima finansija i privrede i da su čim su čuli šta se dešava odmah izašli ispred Banskih dvora na mjesto nesreće.

Muškarac se jutros, poslije 9.00 časova zapalio na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade, van ograde koja okružuje trg.