latinica  ћирилица
12/06/2024 |  08:20 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Vulin: Bolje se pripremite za polemiku sa Vučićem, za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna

Da je ambasada SAD-a u Sarajevu htjela da uči od Srba, znala bi za poslovicu: Klela je majka sina, ne što se kockao, već što se vadio", izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je naglasio da bi bolje bilo da su prećutali Svesrpski sabor, a "još bolje da nisu ulazili u polemiku sa Vučićem".

- Vučić im je dao figuru prednosti upozoravajući ih da ne pokušavaju da koriste sporazum o sukcesiji kao opravdanje za otimanje imovine Republici Srpskoj, a oni su uradili baš to i kao i uvijek kada nemaju argumente posežu za silom. Gospodo iz ambasade SAD govor gospodina O'Brajana nije izvor prava i ne izaziva nikakve pravne posljedice. Govor O' Brajana nije stariji od ustava BiH, a posebno ne od Dejtonskog sporazuma. Sljedeći put kada hoćete da govorite o Srbiji i da polemišete sa Aleksandrom Vučićem bolje se pripremite. Za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna - poručio je Vulin koji boravi u Moskvi, reagujući na poruke iz američke ambasade u Sarajevu da su zaključci Svesrpskog sabora napad na Dejtonski sporazum.