latinica  ћирилица
12/06/2024 |  08:39 ⇒ 09:21 | Autor: sputniknews.com

Ministarstvo odbrane Rusije otkrilo detalje druge faze nuklearnih vježbi (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da u okviru druge faze vježbi nestrateških nuklearnih snaga pripadnici raketnih snaga Lenjingradskog vojnog okruga uvježbavaju pripreme za upotrebu raketa Iskander, dok Ratna mornarica uvježbava pripremu brodova za upotrebu krstarećih raketa i patroliranje.
Vojna vježba (Foto: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT) -
Vojna vježba (Foto: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT)

- Pripadnici raketne formacije Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju borbene zadatke nabavke specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem Iskander-M, punjenje nosača-raketa i tajno pomeranje u zadato područje za lansiranje raketa - navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu.

Posade mornaričkih brodova koji učestvuju u manevrima vježbaće naoružavanje brodova "specijalnim bojevim glavama krstarećih raketa, morskog baziranja" i izlazak u naznačena područja radi patroliranja.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kretanje vojnog konvoja sa kompleksima Iskander i utovar projektila na brodove.

Dan ranije Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je počela druga faza vježbi nestrateških nuklearnih snaga Rusije Bjelorusije.

One uvježbavaju pripreme za borbenu upotrebu takvog naoružanja.