latinica  ћирилица
12/06/2024 |  09:40 ⇒ 09:40 | Autor: RTRS

Košarac: Konaković - oličenje suverene američke politike

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se Elmedin Konaković na jako čudan način, opsesivno i sa nevjerovatnom količinom frustracije obrušio na sve što je srpsko, posebno nakon diplomatskog fijaska u Generalnoj skupštini UN.
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac) -
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac)

- Hajde da razumijemo Konakovićevu potrebu da bude "prvi u Bošnjaka", da konačno izađe iz Alijine i Bakirove (Izetbegović) sjene... Ali kako objasniti da to uporno pokušava da uradi preko leđa Srpske i svakodnevnim neosnovanim napadima na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika? - istakao je KOšarac.

Košarac je naglasio da mu je malo bilo i to, pa se razmahao nebuloznim kritikama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika srpskog naroda u regionu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Srbi su mu krivi za sve. Nedostaje još da nas optuži za problem globalnog zagrijavanja, pa da glupost bude kompletna. Možda bi i to došlo na red, ali je okupiran pisanjem svojih političkih stavova, koje pod krinkom "note" šalje po regionu i bijelom svijetu. Јednostrano, bez saglasnosti nadležnih institucija, protiv Ustava i Dejtona - objavio je Košarac na Instagramu.

Košarac je dodao da Konaković priča o ulozi Trojke u "jačanju institucija" istovremeno dok njeni predstavnici na najgrublji način krše Ustav, uzurpiraju institucije i zloupotrebljavaju ovlaštenja.

- Organizuje sabor Bošnjaka u Sarajevu, a Svesrpski sabor mu je ogroman problem, jer bi očigledno Srbima da zabrani nacionalnu politiku i zaštitu nacionalnih interesa. Udžbenički primjer neprincipijelnosti i dvostrukih aršina - konstatovao je Košarac.

On je dodao da je vrhunac paradoksa kada kaže kako "Dodik mora pitati Putina za sastanak u Mostaru".

- To kaže čovjek čija pamet stanuje u OHR-u i američkoj Ambasadi. Čovjek koji, po sopstvenom priznanju, veže konja gdje mu aga kaže. Konaković. Oličenje suverene američke politike - naveo je Košarac.