latinica  ћирилица
12/06/2024 |  11:11 ⇒ 11:12 | Autor: SRNA

Ostojić: Postavljanjem ratne zastave tzv. Armije BiH veličaju se zločini nad Srbima

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je da se postavljanjem ratne zastave takozvane Armije BiH na Kragljivodi na magistralnom putu Srebrenica-Skelani veličaju oni koji su činili ratne zločine nad Srbima na ovom području, iza kojih su ostali grobovi velikog broja srpskih civila, žena i djece.
Radan Ostojić - Foto: RTRS
Radan OstojićFoto: RTRS

- Na ovaj način se veličaju oni koji su činili ratne zločine nad Srbima na ovom području, iza kojih su ostali grobovi velikog broja srpskih civila, žena i djece. Ovo je veličanje 28. divizije Nasera Orića koja je na pravoslavne praznike ubijala po Kravici i Skelanima i koja je tri godine širom Podrinja sprovodila teror nad srpskim stanovništvom - rekao je Ostojić Srni.

Ostojić smatra da ovaj čin predstavlja još jednu uvredu srpskog naroda i poniženje srpskih žrtava u Podrinju.

On je naglasio Boračka organizacija osuđuje ovu provokaciju i poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge nadležne institucije Republike Srpske da ispitaju ko je i po čijem nalogu istakao ratnu zastavu takozvane Armije BiH na području Republike Srpske i da kazne krivce za ovu provokaciju srpskog naroda.

U mjestu Kragljivoda na magistralnom putu Srebrenica-Skelani juče ujutro uklonjena ЈE ratna zastava takozvane Armije BiH, koja je provocirala i vrijeđala srpske žrtve i njihove porodice.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić u izjavi Srni pozdravio je uklanjanje spornog simbola i naglasio da Republikom Srpskom ne može da se vijori zastava pod kojom su Naser Orić, Zulfo Tursunović i njihovi dželati ubijali srpsku nejač.